Οριακές μεταβολές η Wall- Τις 8.000 μονάδες «ξανακέρδισε» ο Nasdaq

Οριακές μεταβολές η Wall- Τις 8.000 μονάδες «ξανακέρδισε» ο Nasdaq

Με οριακές μεταβολές και μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να είναι φειδωλοί στις κινήσεις τους.

Οι επενδυτές φαίνεται πως αφήνουν πίσω τις ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ με τους νέους δασμούς που επιβλήθηκαν εκατέρωθεν από χτες στα εισαγόμενα προϊόντα.

Παράλληλα,σήμερα ξεκίνησε η διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 68,69 μονάδες ή 0,26% και έκλεισε στις 26.492 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που κέρδισε 14,22 μονάδες ή 0,18% ολοκλήρωσε στις 8.004 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 3,77 μονάδες ή 0,13% και έκλεισε στις 2.915 μονάδες.

Ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed η οποία όπως αναμένουν οι αναλυτές θα καταλήξει στην αύξηση των επιτοκίων της Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά της ανακοίνωσης των αποφάσεων, θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της Fed Jerome Powell που θα δώσει την δική του οπτική για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας και το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Michael Kors Holdings Ltd κέρδισε 1,97% μετά την είδηση πως στα χέρια του αμερικάνικου ομίλου μόδας περνάει ο ιταλικός οίκος Versace με αντίτιμο το ποσό των 2,1 δισ. δολαρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Michael Kors θα αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε Capri Holdings, εμπνευσμένη από το νησί Κάπρι, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι «ένας λαμπερός και πολυτελής προορισμός».

Την ίδια ώρα, υποχώρησε κατά 1,67% η μετοχή της Facebook καθώς οι συνιδρυτές της Instagram ανακοίνωσαν πως αποχωρούν από την εταιρεία.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.