Οριακές μεταβολές στη Wall εν αναμονή της Fed

Οριακές μεταβολές στη Wall εν αναμονή της Fed

Με οριακές μεταβολές διαπραγματεύονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια.

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει στην τρίτη μείωση επιτοκίων εντός του 2019.

Το Αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ της χώρας στο γ'' τρίμηνο του έτους δείχνουν ανάπτυξη 1,9%, έναντι 1,6% την οποία ανέμεναν οι αναλυτές. Τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία οφείλονται κατά κύριο λόγο στην ισχυρή καταναλωτική δαπάνη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ADP και την Moody's Analytics, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 125.000 τον Οκτώβριο. Η αύξηση αυτή ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της τάξης των 100.000 θέσεων.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν μεταξύ 42.000 και 93.000.

Οι επενδυτές, ωστόσο, θα περιμένουν και στοιχεία για την μελλοντική πολιτική της Fed, με βάση όσα θα αναφερθούν μετά τη λήψη της απόφασης, στη συνέντευξη Τύπου. Η αγορά σταθμίζει την πιθανότητα μιας νέας περικοπής επιτοκίων τον Δεκέμβριο στο 23%, ενώ πριν από έναν μήνα την στάθμιζε στο 70%.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Dow Jones υποχωρεί 0,05% στις 27.061 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 8.274 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,08% στις 3.036 μονάδες.

Στα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας, η αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας μετά και τις νέες δηλώσεις αξιωματούχων των δύο χωρών το Σαββατοκύριακο, οι οποίοι έκαναν λόγο για οριστικοποίηση της συμφωνίας «πρώτης φάσης» που επετεύχθη στις αρχές του μήνα.