Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές

Μικτά πρόσημα καταγράφουν την Δευτέρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX600 βρίσκεται στις 371,25 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,24.

Στην Φρανφκούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,09% στις 13.063 μονάδες, ενώ στην Γαλλία ο CAC 40 κερδίζει 0,08% στις 4.950 μονάδες.

Απώλειες 0,16% σημειώνει ο βρετανικός FTSE 100 που διαμορφώνεται στις 6.006 μονάδες, ενώ στην Ιταλία ο δείκτης FTSE MIN σημειώνει οριακές απώλειες 0,09% στις 19.577 μονάδες.

Η πανδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται ευρέως στην Ευρώπη με τις κυβερνήσεις να καταφεύγουν σε τοπικά lockdowns για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Η ισπανική κυβέρνηση προκάλεσε αντιπαράθεση αφού επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Μαδρίτη και η βρετανική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα για την Αγγλία τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ στις ΗΠΑ, οι πιθανότητες για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου φαίνεται να εξασθένησαν το σαββατοκύριακο, καθώς τόσο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας απέρριψαν την πρόταση των 1,8 τρισ. δολαρίων από τον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις τους τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,26%, ενώ ισχυρή άνοδο κατά 2,64% και 2,16% σημείωσαν οι δείκτες Shanghai στην ηπειρωτική Κίνα και HSI στο Χονγκ Κονγκ.