Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street μετά το ράλι

Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street μετά το ράλι

Με μικρές εναλλαγές κινούνται οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγορές, έπειτα από το χτεσινό ράλι που άνοιξε την βδομάδα και τους επενδυτές να στρέφουν ξανά το βλέμμα τους στις εξελίξεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρίσκεται στις 27.591 μονάδες με ανεπαίσθητη άνοδο 0,03% ή 4,5 μονάδων, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,17% και κινείται στις 3.356 μονάδες, όπως και ο τεχνολογικός Nasdaq που κερδίζει 0,2% στις 11.138 μονάδες.

Στις εξελίξεις που παρακολουθούν οι επενδυτές, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πρώτο - εκ των τριών - ντιμπέιτ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, σήμερα το βράδυ, με λιγότερες από 35 μέρες να απομένουν για τις εκλογές.

Στο μέτωπο του κορονοϊού, ο διευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών (CDC), Άντονι Φάουτσι, προειδοποίησε χτες ότι οι ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε καλό δρόμο, καθώς τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

«Υπάρχουν πολιτείες όπου καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων και ακόμη και των εισαγωγών στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Φάουτσι, τοποθετούμενος στην εκπομπή Good Morning America του τηλεοπτικού δικτύου ABC. «Κι ελπίζω να μη συμβεί, αλλά μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε αύξηση των θανάτων», πρόσθεσε. Ο ανοσολόγος σημείωσε πως ανησυχεί διότι «βρισκόμαστε σε τέτοια θέση την ώρα που ο καιρός αρχίζει να επιδεινώνεται», υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται στ’ αλήθεια να εντείνουμε τα μέτρα δημόσιας υγείας για τα οποία μιλάμε ακατάπαυστα».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, των Δημοκρατικών, ενημέρωσε χτες ότι το κόμμα της έχει καταλήξει σε νά πρόταση για νέο πακέτο τόνωσης ύψους 2,2 τρισ. δολ. απέναντι στην πανδημία, αντί της προηγούμενης άνω των 3 δισ. δολ., προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους Ρεπουμπλικανούς και να επέλθει συμφωνία.

Ωστόσο, παρόλο που οι Δημοκρατικοί περιόρισαν το ύψος των δαπανών που προτείνουν, αυτές εξακολουθούν να ξεπερνούν σημαντικά τα επίπεδα που προτίθενται να εγκρίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι, καθιστώντας δύσκολη μια συμφωνία των δύο πλευρών.

Τέλος, στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε κατά 3,5% τον Αύγουστο στα 82,9 δισ. δολ. σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Την ίδια ώρα, οι τιμές κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 4,8% τον Ιούλιο, από το 4,3%, ενώ αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.