Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street - Κέρδη για τον τεχνολογικό τομέα

Οριακές διακυμάνσεις στην Wall Street - Κέρδη για τον τεχνολογικό τομέα

Σε αναζήτησης κατεύθυνσης βρίσκονται οι κυριότεροι δείκτες στην Wall Street, μετά τις νέες ανακοινώσεις για την ανεργία στις ΗΠΑ, ενώ ανοδικά κινείται ο δείκτης Nasdaq για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί σχετικά με τις συνέπειες της επανεκκίνησης της οικονομίας σε μία σειρά από πολιτείες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν  η ADP και η Moody's Analytics έγινε γνωστό πως συνολικά 20,2 εκατ. θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα χάθηκαν στις ΗΠΑ μόνο τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως το ποσοστό της ανεργίας έχει ανέλθει περίπου στο 15%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,21% και βρίσκεται στις 23.932 μονάδες, ενώ άνοδο 0,49% σημειώνει και ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 που διαμορφώνεται στις 2.882 μονάδες.

Νέα ισχυρή άνοδο, τέλος, καταγράφει ο δείκτης Nasdaq, των τεχνολογικών εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης, ο οποίος βρίσκεται στις 8.906 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,11%.

Στο ταμπλό, κέρδη 3,1% σημειώνει η μετοχή της Gap, ενώ άνοδο άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές των ταξιδιωτικών εταιρειών Carnival, Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean. Ταυτόχρονα, κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών American Airlines και Delta, οι οποίες ενισχύονται κατά 1,8% και 1,3% αντίστοιχα.