Οριακές διακυμάνσεις στην Wall  - Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Οριακές διακυμάνσεις στην Wall - Νέο ρεκόρ για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα κατέγραψαν την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες της αμερικανικής αγοράς, σταματώντας το ανοδικό σπιράλ των τελευταίων συνεδριάσεων, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αποτιμήσουν τις εξελίξεις στο κομμάτι της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, φαίνεται να προχωρούν και σε κατοχύρωση μέρους των σημαντικών κερδών των προηγούμενων ημερών με τις απώλειες της ημέρας να εντοπίζονται κυρίως στους κλάδους που είχαν τις ισχυρότερες επιδόσεις, όπως η ενέργεια που υποχώρησε κατά 2,4% και τα χρηματοοικονομικά με πτώση 0,5% (έπειτα από ράλι σχεδόν 10% και 7% αντίστοιχα στον καθένα).

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε την συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, καταγράφοντας οριακές απώλειες 10 μονάδων ή 0,03%, ενώ διαμορφώθηκε στις 31.375 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος βρέθηκε στις 3.911 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,11%.

Στον αντίποδα, κέρδη της τάξης του 0,14% κατέγραψε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 14.007 μονάδες, επιτυγχάνοντας ακόμα ένα ιστορικό υψηλό, με οδηγό τις μετοχές των Netflix και Facebook που κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 1%.

Ωστόσο, η Bank of America εκτιμά σε σημείωμα προς τους πελάτες της ότι μια διόρθωση της αγοράς ενδεχομένως να βρίσκεται στον ορίζοντα καθώς η πρόσφατη περίοδος έχει δείξει σημάδια «υπερθέρμανσης», προσθέτοντας όμως ότι θα συνιστά μάλλον ευκαιρία αγορών για τους επενδυτές στις μετοχές.

Την ίδια ώρα, τα βλέμματα των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στην Ουάσιγκτον όπου συνεχίζονται οι συζητήσεις για το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας του Τζο Μπάιντεν, με τους Δημοκρατικούς να έχουν παρουσιάσει χτες λεπτομέρειες της πρότασης που περιλαμβάνει άμεσες πληρωμές ενίσχυσης 1.400 δολαρίων σε πολίτες.