Οριακές διακυμάνσεις στη Wall μετά τα νέα ιστορικά υψηλά

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall μετά τα νέα ιστορικά υψηλά

H Wall Street σημειώνει οριακές διακυμάνσεις σήμερα Τρίτη, καθώς ο δείκτης S&P 500 καταγράφει ελαφρά μείωση, «φρενάροντας» το ράλι ανόδου των τελευταίων τριών συνεδριάσεων, και παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές εκτιμούν ότι πλησιάζει η ώρα να οριστικοποιηθεί η πρώτη φάση στην κυοφορούμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο κατά 0,1% στις 27.486 μονάδες, ωστόσο τόσο ο Nasdaq, όσο και ο S&P 500 σημειώνουν απώλειες κατά 0,01%. Ο κλάδος του Real estate και των υπηρεσιών καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Παράλληλα και η μετοχή της Netflix σημειώνει απώλειες 1,4%. 

Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει σήμερα η Boeing κατά 1,6%, ακολουθούμενη από την McDonald's με κέρδη 1,30% και την Dow Inc. με άνοδο 1,16%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν σήμερα οι μετοχές της Coca-Cola με -1,27%, η Merck με -1,01% και η Pfizer με -1,00%.

Αναφορικά με το γεωπολιτικό πλαίσιο που ενισχύει τις ανοδικές τάσεις στην Wall Street, σύμφωνα με το Reuters το Πεκίνο ασκεί πιέσεις στον Πρόεδρο Τραμπ να άρει τους δασμούς σε εξαγώγιμα κινεζικά προϊόντα αξίας 125 δισεκατομμυρίων δολαρίων που επέβαλε τον Σεπτέμβριο, ως επισφράγιση ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης στην κυοφορούμενη αμερικανο-κινεζική εμπορική συμφωνία. Οι Financial Times επίσης αναφέρουν ότι η Ουάσιγκτον ενδέχεται να προβεί σε άρση των συγκεκριμένων δασμών ως ένδειξη καλής θέλησης προκειμένου να καταλήξουν οι δύο πλευρές το ταχύτερο δυνατόν στην επίτευξη συμφωνίας.  

Εξάλλου, δημοσίευμα του CNBC αναφέρει πως ήδη αναζητείται η τοποθεσία στην οποία θα συναντηθούν ο Πρόεδρος Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του προκειμένου να ανακοινώσουν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μιας εμπορικής συμφωνίας η οποία θα ρυθμίζει τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, θέτοντας τέλος σε μια διένεξη 18 μηνών μέσω της εκατέρωθεν επιβολή δασμών η οποία επέδρασε αρνητικά στους ρυθμούς της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Uber Technologies υποχωρεί κατά 6,44% με την εταιρεία να ανακοινώνει απώλειες για ακόμα ένα τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Kroger Co κερδίζει 6,28% με την εταιρεία να ανακοινώνει την έναρξη επαναγοράς μετοχών ύψους ενός δισ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να ενισχύεται κατά 0,62%.