Μικρές απώλειες σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Μικρές απώλειες σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Του Θεόδωρου Σεμερτζίδη

Μικρή πτώση σημείωσε σήμερα η πλειοψηφία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, στον απόηχο του χθεσινού Euro Working Group, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση παρατηρήθηκε πρόοδος από την ελληνική πλευρά σχετικά με τις απαιτήσεις του προγράμματος. Εκτός όμως από την πορεία των διαπραγματεύσεων της δεύτερης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αποτιμούν και σήμερα, την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά την ανακοίνωση ύφεσης 1,1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2106, αλλά και την στασιμότητα της ανεργίας στο 23,1% τον Δεκέμβριο.

Παρά την πρωινή ενίσχυση που πραγματοποίησαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, κατάφεραν στην συνέχεια να κινηθούν προς χαμηλότερα επίπεδα, όπως παρατηρούμε και στον παρακάτω πίνακα.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου διαπραγματεύτηκε σήμερα μεταξύ του υψηλού στο 8,187%, και του χαμηλού στο 8,164%, όπως βλέπουμε στο παρακάτω γράφημα.

Κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό ολοκλήρωσε η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, πραγματοποιώντας νωρίτερα υψηλό στο 7,252%, και χαμηλό στο 7195%, όπως διακρίνουμε στο παρακάτω γράφημα.