Με κέρδη κινείται η Wall Street

Με κέρδη κινείται η Wall Street

Κέρδη για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street αυτή την ώρα, σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με οριακές μεταβολές καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις συνέπειες από την πτώση της τιμής του πετρελαίου εν μέσω δημοσίευσης εκθέσεων που αφορούν μακροοικονομικά στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία αλλά και αποτελέσματα εταιρειών για το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Αύξηση κατά 0,2% για τις τιμές καταναλωτή τον Οκτώβριο έδειξε η έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα, μετά από δύο διαδοχικούς μήνες μείωσης. Η αύξηση του πληθωρισμού που οφείλεται στην αύξηση του κόστους της βενζίνης και μιας σειράς άλλων αγαθών. H μικρή άνοδος του πληθωρισμού θα μπορούσε να ενισχύσει την προσδοκία ότι η Fed θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής καταγράφηκε μείωση 0,2% τον Οκτωβριο , για δεύτερο διαδοχικό μήνα, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μικρή αύξηση, εγείροντας τις ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη για το τέταρτο τρίμηνο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 83 μονάδες ( 0,03%) και βρίσκεται στις 17.870 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 28 μονάδες ( 0.57%) στις 5.013 και ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 10 μονάδων στις 2.063 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή Home Depot κερδίζει 3,70% καθώς ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, Η εταιρεία που προσφέρει λύσεις βελτίωσης σπιτιών, σημείωσε αύξηση των πωλήσεων σε καταστήματα σε σύγκριση με πέρυσι, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στις ΗΠΑ.


Η μετοχή της Wal – Mart κερδίζει 2,65% καθώς η εταιρεία κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων και αναβάθμισε τις προβλέψεις για το 2015.