Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Με οριακές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν «ανοιχτά» τα ραντάρ τους στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ που θα δημοσιευτούν σήμερα και ενδέχεται να επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της Fed ως προς τα επιτόκια, στην συνεδρίασή της τον Ιούλιο.

Την ίδια ώρα, οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή μετά το μπλόκο του ιρανικού τάνκερ στο Γιβραλτάρ που κατευθυνόταν στη Συρία, έρχεται να προσθέσει ακόμη μια σελίδα έντασης.

Στο μεταξύ, ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουίς δε Γκίνδος τόνισε χθες πως όλες οι επιλογές παραμένουν ανοικτές ως προς τη χάραξη νομισματικής πολιτικής για να αντιμετωπιστεί η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρωζώνη, αλλά και για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει οριστεί όσον αφορά τον πληθωρισμό.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% με τους τομείς που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX χάνει 0,34% στις 12.585 μονάδες και ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 0,33% στις 5.602 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE χάνει 0,34% και κινείται στις 7.578μονάδες.