Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές με επίκεντρο τη συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικό

Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές με επίκεντρο τη συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικό

Οριακές απώλειες καταγράφουν σήμερα οι βασικοί δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται τώρα στην επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικό.

Συγκεκριμένα, οι συνομιλίες με τον Καναδά αναμένεται να αρχίσουν αμέσως, με την ελπίδα να επιτευχθεί τελική συμφωνία μέχρι την Παρασκευή.

Aνώτερος Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν ακόμα προβλήματα με τον Καναδά, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσαν να επιλυθούν πολύ γρήγορα».

Αντίστοιχα, σε δηλώσεις του από το Οβάλ Γραφείο ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι εγκαταλείπει την ονομασία NAFTA (Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών) ενώ συμπλήρωσε ότι οι συνομιλίες με τον Καναδά θα ξεκινήσουν σύντομα.

«Προσκαλούμε τους Καναδούς και ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε μια δίκαιη και επιτυχημένη συμφωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σ'' αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,19% στις 386.29 μονάδες με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ανοδικά κινείται ο βρετανικός FTSE 100 με αύξηση στα κέρδη του κατά 0,29% στις 7.598 μονάδες, ενώ στο ίδιο κλίμα κινείται και ο DAX της Γερμανίας καθώς υποχωρεί κατά 0,01% στις 12.535 μονάδες.

Προχωρώντας στη Γαλλία, αρνητικά πρόσημα καταγράφει ο CAC 40 που χάνει κατά 0,03% στις 5.477 μονάδες.

Στην περιφέρεια, απώλειες καταγράφει η Ιταλία με τον FTSE MIB να υποχωρεί κατά 1,15% στις 20.548 μονάδες, όπως και η Ισπανία με τον IBEX 35 να σημειώνει πτώση κατά 0,64% στις 9.593 μονάδες.

Τέλος, σε θετικό κλίμα βρίσκεται ο PSI 20 της Πορτογαλίας που καταγράφει αύξηση στα κέρδη του κατά 0,07% στις 5.515 μονάδες.