Οριακές απώλειες στην Wall Street

Οριακές απώλειες στην Wall Street

Καθοδικά κινούνται οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί λόγω των εξελίξεων στις εμπορικές συνομιλίες Κίνας - ΗΠΑ, την στιγμή που πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις διαπιστώνουν εμπλοκές, κυρίως στο ζήτημα των δασμών στα αγροτικά προϊόντα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται το θέμα της άρσης των εκατέρωθεν κυρώσεων, το οποίο προβάλλεται ως προαπαιτούμενο ώστε να επιτευχθεί μία κατ΄αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα να αναφέρει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται «κοντά» σε συμφωνία.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones εμφανίζει οριακές απώλειες 0,03% στις 27.774,72 μονάδες, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και ο δείκτης S&P με μείωση 0,03% στις 3.093,92 μονάδες.

Απώλειες της τάξης του 0,19% εμφανίζει και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq που βρίσκεται στις 8.465,99 μονάδες.

Στο μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ - Κίνας, αναφορές αξιωματούχων σημειώνουν πως οι συνομιλίες φέρονται να έχουν περιέλθει σε προσωρινό αδιέξοδο λόγω της απροθυμίας της Κίνας να δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο νούμερο για τις αγορές αγροτικών προϊόντων από τις ΗΠΑ.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές διαφωνούν για τους δασμούς, με το Πεκίνο να επιμείνει ότι θα πρέπει να ανακληθούν οι δασμοί των προηγούμενων μηνών και την Ουάσινγκτον να αντιστέκεται.