Οριακές απώλειες στη Wall Street

Οριακές απώλειες στη Wall Street

Οριακές απώλειες κατέγραψαν στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν μια σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου από εταιρείες κολοσσούς και όπως λένε οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό. 

Στη λήξη της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 22 μονάδες ή 0,7% στις 30.937 μονάδες. O τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 9 μονάδες ή 0,07% και έκλεισε στις 13.626 μονάδες και ο S&P 500 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις  3.849 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 5 μονάδων ή 0,15%.

Οι ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας παγκοσμίως δείχνουν να διατηρούνται, ωστόσο αντισταθμίζονται σε κάποιο βαθμό από τις ισχυρές επιδόσεις τριμήνου που ανακοινώνουν μία μετά της άλλη κορυφαίες εταιρείες της χώρας.

Ο  S&P 500 είδε την General Electric να «βρυχάται» με άνοδο 2,73% έχοντας ανακοινώσει νωρίτερα πως οι ταμειακές ροές της διαμορφώθηκαν στα 4,4 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,5 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, το βλέμμα των επενδυτών παραμένει διαρκώς στραμμένο στις εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια του προέδρου Μπάιντεν να περάσει άμεσα από το Κογκρέσο το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος δήλωσε χθες ότι περιμένει να διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο οι αναλυτές ανησυχούν ότι οι διαδικασίες παραπομπής του Τραμπ στη Γερουσία ενδέχεται να θέσουν περισσότερα προσκόμματα δεδομένων των αντιρρήσεων για το πακέτο που έχουν ήδη εκφράσει αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί.