Οριακές απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Οριακές απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Οριακές απώλειες παρουσιάζουν σήμερα οι αμερικανικές μετοχές, μετά την είδηση ότι η συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ θα πραγματοποιηθεί αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή τον Απρίλιο με στόχο την επίλυση του «εμπορικού πολέμου» ΗΠΑ - Κίνας.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε τις προηγούμενες μέρες πως οι δύο ηγέτες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε επίσημη εμπορική συμφωνία στο πλαίσιο μιας συνάντηση κορυφής, με πιθανότερη ημερομηνία την 27η Μαρτίου.

Ωστόσο, χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι δεν βιάζεται να ολοκληρώσει την εμπορική συμφωνία με την Κίνα. Επανέλαβε πως μια ενδεχόμενη συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, ζήτημα που αποτελεί «αγκάθι» στις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,20% στις 25.651 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,11% στις 7.634 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται καθοδικά κατά 0,17% στις 2.806 μονάδες.

Αναφορικά με το Brexit, οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν Τετάρτη την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να υπάρχει προηγουμένως κάποια συμφωνία.

Στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών τάχθηκαν κατά ενός no-deal brexit. 308 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του «σκληρού» διαζυγίου, εναντι 312 που ψήφισαν κατά. Πλέον, το πιθανότερο σενάριο είναι η αναβολή, με την ψηφοφορία για την παράταση ή όχι του άρθρου 50.

Η συγκεκριμένη τροπολογία της βουλευτή των Συντηρητικών Καρολάιν Σπέλμαν που ψηφίστηκε, επιδιώκει να αποκλείσει έξοδο χωρίς συμφωνία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και αυτή πέρασε με μικρή πλειοψηφία από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Στα μάκρο της ημέρας, αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, σε μια πολύ σφιχτή αγορά εργασίας.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά τον Φεβρουάριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.