Οριακές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Οριακές απώλειες στη Wall με το βλέμμα στο Κογκρέσο

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω διαπραγματεύσεων στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τις συνέπειες του κορονοϊού. 

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και όπως σημειώνουν οι αναλυτές είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Ειδικότερα,  οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας κατέθεσαν την αναμενόμενη πρόταση τους για την στήριξη της οικονομίας τονίζοντας, ωστόσο, ότι το πακέτο που δεν θα υπερβαίνει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια και θα είναι εν ολίγοις σαφώς κατώτερο από τη δέσμη μέτρων ύψους 3 τρισεκατομμυρίων που ζητούν οι Δημοκρατικοί.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 0,66% στις 26.408 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,4% στις 10.493 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 0,11% και κινείται στις 3.235 μονάδες.

Οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η 3M (-4,89%), η McDonald's (-2,04%) και η Cisco Systems Inc. (-1,9%).

Την ίδια ώρα  ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε στα 4,29 εκατ., ενώ οι νεκροί ξεπερνούν πλέον τους 148.000.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικό Nikkei να χάνει 0,26%.