Οριακές απώλειες στη Wall - Εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο

Οριακές απώλειες στη Wall - Εταιρικά αποτελέσματα και Fed στο επίκεντρο


Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην κατάθεση του επικεφαλής της Fed στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων στο Κογκρέσο για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων χρήσης από μεγάλες εταιρείες με τους αναλυτές να αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των δεικτών στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 57,55 μονάδες ή 0,23% και κινείται στις 25.007 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 28,25 μονάδες ή 0,37% και βρίσκεται στις 7.776 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 6,09 μονάδες ή 0,22% και κινείται στις 2.792 μονάδες.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι επενδυτές για την τοποθέτηση του Jerome Powell στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων στο Κογκρέσο τόσο σχετικά με την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας όσο και με τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας ως προς τη νομισματική πολιτική θα ακολουθήσει.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές αναμένουν από τον επικεφαλής της Fed να επαναλάβει τις «επεκτατικές» πολιτικές του όπως τις εξέφρασε στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής και αποτυπώθηκαν στα τελευταία πρακτικά.

Στα εταιρικά νέα, βουτιά 13,70% κάνει η μετοχή της Netflix καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα καθώς τα έσοδα και ο αριθμός των συνδρομητών ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Papa John's International Inc υποχωρεί κατά 1,49% με τον ιδρυτή της εταιρείας να παραδέχεται ότι ήταν λάθος του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου.

Νωρίτερα, με μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei ωστόσο να κλείνει σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,44%.