Σημαντικές απώλειες στη Wall Street- Άνω του 3% χάνει ο Nasdaq

Σημαντικές απώλειες στη Wall Street- Άνω του 3% χάνει ο Nasdaq

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street σε μια εβδομάδα κατά τη διάρκεια της οποίας υπάρχει η αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ωστόσο, σε μια εβδομάδα που διαχρονικά η Wall Street καταγράφει σημαντικά κέρδη ενόψει Black Friday, καθώς οι πωλήσεις «εκτοξεύονται», η σημερινή εικόνα απωλειών, σύμφωνα με τους αναλυτές, δείχνει πως η Wall βρίσκεται σε περιοχή διόρθωσης.

Παράλληλα, οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών κολοσσών Facebook, Apple, Amazon, Netflix  και  Google, γνωστές και ως FANG εισέρχονται σε περιοχή «bearish» μετά από τις υψηλές πτήσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 449,78 μονάδες ή 1,77% στις 24.957 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 206,61 μονάδες ή 2,86% και κινείται στις 7.040 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 47,15 μονάδες ή 1,75% και κινείται στις 2.695 μονάδες.

Διαχρονικά σε αυτή την περίοδο καταγράφονται τα χαμηλότερα επίπεδα τζίρου μέσα στη χρονιά.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow Jones έχασε 2,2%, ο S&P 500 απώλεσε 1,6 % και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,2%.

Επενδυτές και αναλυτές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας ενόψει μάλιστα της συνάντησης του προέδρου Τραμπ και του κινέζου ομόλογού του Σι Τζινπίνγκ.

Στο μεταξύ, οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, με το Brexit και την Ιταλία να βρίσκονται στο ραντάρ της Wall καθώς οι όποιες εξελίξεις μπορεί να επηρεάσουν τις διεθνείς αγορές.

Από τη μία, στη Μεγάλη Βρετανία, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι φαίνεται πως προχωρά με το σχέδιο συμφωνίας με την ΕΕ ενώ δείχνει να αποφεύγει προς το παρόν την αμφισβήτηση της ηγεσίας της, και από την άλλη η κυβέρνηση της Ιταλίας φαίνεται ανυποχώρητη στις υποδείξεις της Κομισιόν για κατάρτιση διαφορετικού προϋπολογισμού.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Nissan κερδίζει 0,77% παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της εταιρείας συνελήφθη.

Στο μεταξύ η μετοχή της Apple χάνει 1,73% καθώς η μείωση της παραγωγής των iphones επηρεάζει αρνητικά τους προμηθευτές της εταιρείας.

Νωρίτερα, με απώλειες ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές με τον Nikkei να κερδίζει 0,65%.