Οριακές απώλειες στη Wall Street, παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ

Οριακές απώλειες στη Wall Street, παρά τα θετικά στοιχεία για το ΑΕΠ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς η αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο αντισταθμίζεται από την καθοδική πορεία των μετοχών της Exxon Mobil και της Intel, έπειτα από τα αρνητικά αποτελέσματα που παρουσίασαν.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,06% η 15,26 μονάδες και κινείται στις 26.450 μονάδες, o διευρυμένος S&P κινείται οριακά σε θετικά έδαφος με κέρδη 0,02% ή 0,51 μονάδων και βρίσκεται στις 2.926 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 21,01 μονάδες ή 0,26%, στις 8.097 μονάδες.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ μεγεθύνθηκε κατά 3,2% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, ξεπερνώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν πολύ πιο ήπια ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έρευνα του marketwatch εκτιμούσαν κατά μέσο όρο ότι θα κυμανθεί στο 2,3%.

Στα εταιρικά νέα, ωστόσο, η μετοχή της Intel καταγράφει βουτιά 9,65% έπειτα από τα απογοητευτικά έσοδα που ανακοίνωσε την Πέμπτη, ενώ απώλειες 3,14% σημειώνει και η μετοχή της Exxon Mobil, η οποία είδε τα ετήσια κέρδη της να μειώνονται κατά 50% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Αντίθετα, η μετοχή της Amazon ενισχύεται ήπια κατά 0,52%, μετά το ρεκόρ κερδών που ανακοίνωσε η εταιρεία για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Στα υπόλοιπα νέα που απασχολούν τους επενδυτές, στις εξελίξεις του «εμπορικού πολέμου» ΗΠΑ - Κίνας, ο πρόεδρος Τραμπ ανήγγειλε χθες, Πέμπτη, ότι θα υποδεχθεί «σύντομα» τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στον Λευκό Οίκο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων βρίσκονται κοντά την ολοκλήρωσή τους με θετική κατάληξη.