Βυθίζεται η Wall ελέω ομολόγων - Πάνω από 700 μονάδες χάνει ο Dow

Βυθίζεται η Wall ελέω ομολόγων - Πάνω από 700 μονάδες χάνει ο Dow

Κατρακυλούν στις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί στις τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους. Ο τεχνολογικός κλάδος δοκιμάζεται καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, υπάρχει ανησυχία στις τάξεις των επενδυτών για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που μπορεί να έχει το ράλι στα αμερικάνικα ομόλογα στις μετοχές. Η αύξηση των αποδόσεων, αυξάνει το κόστος δανεισμού των εταιρειών με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα οικονομικά τους μεγέθη και κατά συνέπεια η πορεία των μετοχών τους στα ταμπλό.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 740,13 μονάδες ή 2,69% στις 25.789 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 238,13 μονάδες ή 3,09% στις 7.498 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 72,20 μονάδες και κινείται στις 2.808 μονάδες.

Την ίδια ώρα επενδυτές και αναλυτές αναμένουν μια σειρά από οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών για το τρίτο τρίμηνο που θα αρχίσουν να δημοσιεύονται το επόμενο διάστημα και μπορούν να επηρεάζουν τους δείκτες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Σεπτέμβρη με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις να προβλέπουν επίσης το ίδιο ποσοστό αύξησης.

Στο μέτωπο της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και Κίνας σε επίπεδο εμπορικών σχέσεων, ο υπουργός οικονομικών της πρώτης ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του ότι η Κίνα δεν υποτιμά σκοπίμως το νόμισμά της.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Starbucks χάνει 0,95% με τον William Ackman να δηλώνει ότι έχει αποκτήσει το 1,1% της εταιρείας.

Στο μεταξύ η μετοχή της Papa John's International χάνει 0,16% με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι τον επόμενο χρόνο η εταιρεία θα εξαγοραστεί.

Νωρίτερα με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους κινεζικούς δείκτες να σημειώνουν μικρά κέρδη.