Οριακές απώλειες στη Wall - Ανησυχία για τα αμερικάνικα ομόλογα

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 17:07
-A +A

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται ανήσυχοι ως προς το ράλι που πραγματοποιήθηκε στα επιτόκια των αμερικάνικων ομολόγων.

Στα ραντάρ των επενδυτών παράλληλα, βρίσκεται οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις στην Ιταλία και μια ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ της εθνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν ως προς την κατάρτιση του προϋπολογισμού.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 21,13 μονάδες ή 0,05% στις 26.431 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 5,13 μονάδες ή 0,11% στις 7.780 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 0,36 μονάδες και κινείται στις 2.885 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η χειρότερη από τις 23 Μαρτίου και ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στις τάξεις των επενδυτών το άλμα των αποδόσεων του δεκαετούς ομολόγου που έφτασε σε υψηλό σχεδόν επταετίας. Το γεγονός αυτό αυξάνει το κόστος δανεισμού των επιχειρήσεων και δυσχεραίνει την οικονομική τους θέση.

Ωστόσο όπως σημειώνουν οι αναλυτές το ράλι των αποδόσεων, έρχεται σε αντίθεση με τα βασικά μεγέθη της αμερικάνικης οικονομίας που ευημερούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανεργία που έφτασε σε χαμηλό από το 1969.

Σημειώνεται πάντως ότι σήμερα η αγορά ομολόγων είναι σε αργία λόγω της Ημέρας του Κολόμβου.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla κερδίζει 1,40% μετά τις ανακοινώσεις της εταιρείας ότι κατάφερε να δημιουργήσει το ασφαλέστερο αμάξι που έχει υπάρξει ποτέ.

Νωρίτερα, με σημαντικές απώλειες έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας μετά από εβδομαδιαία αργία.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα