Οριακά κινήθηκε η Wall Street με το βλέμμα σε Ιταλία και Tesla

Οριακά κινήθηκε η Wall Street με το βλέμμα σε Ιταλία και Tesla

Οριακές μεταβολές κατέγραψαν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street κατά την ολοκλήρωση των συναλλαγών τους με το επενδυτικό κοινό να έχει στραμμένο το βλέμμα στην Ιταλία αλλά και στην μετοχή της Tesla. 

Ειδικότερα, οι λαϊκιστές της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι επικράτησαν των τεχνοκρατών Τζουζέπε Κόντε και Τζοβάνι Τρία και αψηφώντας τις συστάσεις της Κομισιόν για έλλειμμα που δεν θα ξεπερνά το 1,6%, το προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού προβλέπει ότι θα κυμανθεί στο 2,4% του ΑΕΠ.

Σημειώνεται μάλιστα ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, ζητώντας του να μην παραιτηθεί και προκληθεί αβεβαιότητα στις αγορές.

Μεταξύ άλλων, ο ιταλικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει 10 δισ. ευρώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ξήλωμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και 1,5 δισ. ευρώ για την αποζημίωση ομολογιούχων.

Έτσι στα ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη κατά 0,07% στις 26.458 μονάδες ενώ ο S&P 500 παρέμεινε αμετάβλητος στις 2.913 μονάδες. Τέλος, κατά 0,05% ενισχύθηκε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στις 8.046,35 μονάδες.

Με απώλειες 13,9% έκλεισε σήμερα η μετοχή της Tesla μετά την είδηση της μήνυσης που υπέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εναντίον του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Έλον Μασκ, με την κατηγορία της παραπλάνησης των επενδυτών.