8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα

Οριακά κέρδη στο πετρέλαιο εν αναμονή των στοιχείων για τα αποθέματα

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου με τους επενδυτές να βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα αμερικανικά αποθέματα από την Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας την ώρα που έχει ενισχυθεί η ζήτηση για καύσιμα μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία σε μεγάλες πόλεις της Κίνας.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν νέα μείωση των αποθεμάτων αργού ενώ εκτιμούν ότι θα υπάρχει αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τα περισσότερα διυλιστήρια παγκοσμίως να λειτουργούν ήδη κοντά στη μέγιστη δυναμικότητά τους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση από την Κίνα αλλά και τις απώλειες από τη Ρωσία λόγω των κυρώσεων η πίεση στην αγορά σε επίπεδο προσφοράς είναι μεγάλη.

Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο αργού WTI παραδόσεως Ιουλίου κερδίζει 0,2% στα 119,65 δολάρια ανά βαρέλι ενώ χτες έκλεισε στο υψηλότερο σημείο από τις 8 Μαρτίου.

Το συμβόλαιο brent παραδόσεως Αυγούστου κερδίζει 0,2% στα 102,79 δολάρια ανά βαρέλι.