Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη, διαγράφοντας τις πρωινές απώλειες, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες και τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ΗΠΑ και τις επικείμενες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που θα ανακοινώσει η Fed.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε με οριακή άνοδο μόλις 0,02% στις 389,41 μονάδες, διακόπτοντας έστω κι έτσι το σερί αρνητικών συνεδριάσεων των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα, ο γερμανικός DAX κατέγραψε μικρά κέρδη 0,14% και έκλεισε στις 12.389 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε μικρή άνοδο 0,009% στις 5.620 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 μικρή πτώση 0,09% στις 7.314 μονάδες.

Καλύτερη εικόνα παρουσίασε η ευρωπαϊκή περιφέρειας, όπου ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε άνοδο 0,67% και ολοκλήρωσε στις 21.947 μονάδες, όπως και ο ισπανικός IBEX 35 που ενισχύθηκε κατά 0,31% κλείνοντας στις 9.031 μονάδες.

Εκτός από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων της, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται και στις οικονομικές προβλέψεις της FED.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στις τιμές του πετρελαίου, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας ότι σύντομα θα αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγή πετρελαίου της.

Λόγω της επίθεσης στις σαουδαραβικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, διακόπηκε η εξόρυξη 5,7 εκατομμυρίων βαρελιών αργού, ποσότητα που ξεπερνά το 5% του παγκόσμιου εφοδιασμού. Ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν, ανακοίνωσε χθες ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα αποκατασταθεί πλήρως η παραγωγή πετρελαίου.

Πίσω στην Ευρώπη, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα απευθυνθεί σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.