Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές καθώς επικρατεί σχετική αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού,

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 να κερδίζει 0,4% με τον ταξιδιωτικό κλάδο να ηγείται των κερδών με 1%.

Στους επιμέρους εγχώριους δείκτες ο  DAX στη Γερμανία διαπραγματεύεται 0,33%  υψηλότερα στις 13.176 μονάδες,  ο CAC 40 στη Γαλλία ενισχύεται κατά 0,52 %. Στη Μεγάλη Βρετανία ο FTSE κερδίζει 0,33% στις 6.387 μονάδες.

Οι αγορές είχαν ενισχυθεί τη Δευτέρα όταν η Moderna δήλωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο Covid-19 ήταν 94,5% αποτελεσματικό στην πρόληψη της λοίμωξης, προσθέτοντας στα πολλά υποσχόμενα δεδομένα δοκιμής της Pfizer την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, ένα αποτελεσματικό εμβόλιο κορονοϊού δεν θα αλλάξει ριζικά τις οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς μια ιατρική λύση είχε ήδη ληφθεί υπόψη στις προβλέψεις, δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε εκδήλωση στο Bloomberg την Τρίτη.

Το πραγματικό ΑΕΠ προβλέπεται να μειωθεί κατά 8,0% το 2020, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΚΤ, πριν ανακάμψει κατά 5,0% το 2021 και κατά 3,2% το 2022.

Το πετρέλαιο υποχωρεί μετά από μια άνοδο στα αποθέματα στις ΗΠΑ που εντείνει τις ανησυχίες για υπερπροσφορά εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τα σχέδια παραγωγών χωρών για το επόμενο έτος.

Ο οργανισμός American Petroleum Institute, ανακοίνωσε αργά την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ πάνω από τις προβλέψεις για αύξηση 1,7 εκατομμυρίων βαρελιών. Τα επίσημα δεδομένα για τα αποθέματα αναμένονται σήμερα το απόγευμα.

Το συμβόλαιο του αργού διαπραγματεύεται 0,2% χαμηλότερα στα 41,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του Brent ανεβαίνει 0,1% στα 43,80 $.

Στα υπόλοιπα εμπορεύματα τα συμβόλαιο του χρυσού υποχωρεί 0,3% στα 1.879,00 $/oz, ενώ στα νομίσματα το ευρώ συνεχίζει να ανεβαίνει σε σχέση με το δολάριο με την ισοτιμία EUR/USD να βρίσκεται στο 1,1879.