Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές παρά τη «σκιά του εμπορικού πολέμου»

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές παρά τη «σκιά του εμπορικού πολέμου»

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές παίρνοντας τη σκυτάλη κερδών από τη Wall Street καθώς φαίνεται πως υποχωρούν οι ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν νέο κύμα δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων στα κινεζικά προιοντα και την κινεζική πλευρά να ανακοινώνει ότι θα απαντήσει, οι επενδυτές φαίνεται πως δεν «ανησυχούν» σε αυτή τη φάση. Σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές, η χθεσινή αντίδραση της Wall Street επιβεβαιώνει αυτή την αίσθηση.

Ωστόσο, οι ασιατικές αγορές παραμένουν επιφυλακτικές ενώ το κινεζικό χρηματιστήριο κατέγραψε μικρές απώλειες στις σημερινές συναλλαγές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,1% με τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να σημειώνουν μεικτές τάσεις. Την καλύτερη επίδοση καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος με κέρδη 0,8% ενώ στον αντίποδα ο κλάδος της Υγείας υποχωρεί κατά 0,15%.

Στους επιμέρους δείκτες ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,18% στις 12.240 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,35% στις 5.412 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE, σχεδόν αμετάβλητος κινείται στις 7.331 μονάδες.