Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, αισιοδοξία για κορονοϊό

Οριακά κέρδη στις ευρωαγορές, αισιοδοξία για κορονοϊό

Με οριακά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές καθώς επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Αφορμή στάθηκαν τα νέα στοιχεία από την Κίνα που έδειξαν την εμφάνιση των λιγότερων ημερήσιων νέα κρουσμάτων από τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, η επιδημία πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο νέος κορονoϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.100 ανθρώπους στην Κίνα, μετά την ανακοίνωση της επαρχιακής επιτροπής υγείας στη Χουμπέι ότι ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης καταγράφηκαν 97 νέοι θάνατοι.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,4% με τον κλάδο των αυτοκινήτων να ηγείται των κερδών με άνοδο 1,6%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικό DAX κερδίζει 0,70% στις 13.723 μονάδες και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,40% στις 6.079 μονάδες. Στη Βρετανία, ο FTSE καταγράφει κέρδη 0,24% και κινείται στις 7.516 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Heineken κάνει άλμα 5,2% με την αποχώρηση του CEO της Jean-Francois van Boxmeer την 1η Ιουνίου μετά από δεκαπέντε χρόνια  να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στον αντίποδα, η μετοχή της ABN Amro κάνει βουτιά 6,3% καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση του Stoxx 600 με την τράπεζα να παρουσιάζει κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που υπολείπονταν των προβλέψεων των αναλυτών.

Νωρίτερα, με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai να ενιχύεται κατά 2.926 μονάδες.