Οριακά κέρδη στην Wall Street

Οριακά κέρδη στην Wall Street

Με μικρά κέρδη διαπραγματεύεται η αμερικανική αγορά που βλέπει τους τρεις βασικούς δείκτες της να βρίσκονται σε αναζήτηση κατεύθυνσης για δεύτερη ημέρα, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας και ενώ συνεχίζεται η έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη χώρα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται με οριακές εναλλαγές γύρω από το χτεσινό του κλείσιμο στις 31.068 μονάδες, ο διευρυμένος S&P 500 ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,2% στις 3.808 μονάδες, ενώ καλύτερη πορεία πραγματοποιεί ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει άνοδο 0,5% και κινείται στις 13.137 μονάδες.

Στήριξη στον Dow δίνει η μετοχή της Intel η οποία πραγματοποιεί ράλι 7,5%, έπειτα από τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο CEO της Μπομπ Σβαν ενδέχεται να αποχωρήσει στις 15 Φεβρουαρίου. Την ίδια ώρα όμως, οι πιέσεις στους τίτλους των Boeing (-1,25%), UnitedHealth (-1,3%) και Dow Inc (-1,93%) κρατούν καθηλωμένο τον δείκτη.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξετάζουν τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα, για τον πληθωρισμό, που έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο έπειτα από άνοδο 0,2% τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκε στο 1,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, κινούμενος βάσει των εκτιμήσεων.

Στις πολιτικές εξελίξεις, σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στο Κογκρέσο για το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο καταλογίζεται ότι ενθάρρυνε την εισβολή στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον η οποία είχε ως αποτέλεσμα πέντε νεκρούς.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά τη χθεσινή άρνηση του αντιπροέδρου Μάικ Πενς να ενεργοποιήσει την 25η τροπολογία του Συντάγματος, ενώ την πρόταση των Δημοκρατικών για την παραπομπή του προέδρου, λίγες ημέρες μόνο πριν την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο, αναμένεται να στηρίξει και μια μικρή ομάδα Ρεπουμπλικάνων.