Οριακά κέρδη στη Wall με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας στο επίκεντρο

Οριακά κέρδη στη Wall με τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας στο επίκεντρο

Με οριακά κέρδη ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street εν μέσω ενός εκτεταμένου sell-off στις χρηματαγορές υπό το φόβο της κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 51,01 μονάδες ή 0,22% και κινείται στις 24.337 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 16,89 μονάδες ή 0,21% και βρίσκεται στις 7.578 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 6,36 μονάδες ή 0,21% και κινείται στις 2.729 μονάδες.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε την Τρίτη υπέρ της προσέγγισης του υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησής του, του Στίβεν Μνούτσιν, για την επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις σε αμερικανικές εταιρείες, κρίνοντας ότι η δημιουργία ενός ισχυρότερου συμβουλίου εξέτασης των εξαγορών και των συγχωνεύσεων μπορεί να προστατεύσει σημαντικές αμερικανικές τεχνολογίες.

Οι περιορισμοί αυτοί καταρτίζονται για να αυξηθεί η πίεση στην Κίνα, ώστε το Πεκίνο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον, η οποία ερίζει πως κινεζικές εταιρείες αποκτούν παράνομα αμερικανικές τεχνολογίες προχωρώντας σε εξαγορές.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, ο κινέζος πρόεδρος Xi έβαλε στο τραπέζι τα μεγάλα όπλα της χώρας προειδοποιώντας τους πάντες να είναι έτοιμοι για κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου: Να σταματήσει την αγορά αμερικανικών ομολόγων.

Ωστόσο, αυτό το ενδεχόμενο δεν θεωρείται πιθανό καθώς μια τέτοια κίνηση θα υποβαθμίσει την αξία του χαρτοφυλακίου της Κίνας και θα φέρει τις παγκόσμιες αγορές σε πλήρη αταξία.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της World Wrestling Entertainment Inc κάνει άλμα 10,03% με την εταιρεία που διοργανώνει τους διάσημους αγώνες πάλης να κλείνει συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την θυγατρική της Comcast, την Fox Sports.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Sonic Corp υποχωρεί κατά 8,1% με την εταιρεία να ανακοινώνει απογοητευτικά αποτελέσματα σε επίπεδο εσόδων για το τρίμηνο.

Νωρίτερα, με απώλειες έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές υπό τον φόβο της κλιμάκωσης ενός εμπορικού πολέμου.