Οριακές μεταβολές στη Wall μετά την ομιλία Τραμπ

Οριακές μεταβολές στη Wall μετά την ομιλία Τραμπ

Με μικρά κέρδη συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street και μετά την σημερινή ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε ότι μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τις προθέσεις του για τους δασμούς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για άλλη μια φορά στη Fed σημειώνοντας ότι βιάστηκε να αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στη συνέχεια καθυστέρησε υπερβολικά να τα μειώσει.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 4 μονάδες ή 0,02% στις 27.693 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύεται κατά 18 μονάδες ή 0,21% και κινείται στις 8.482 μονάδες. O S&P 500 κερδίζει 4 μονάδες ή 0,15% στις 3.09; μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tyson Foods κερδίζει 4,27% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και λεσοδα που υπολείπονταν των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Advance Auto Parts Inc χάνει 7% καθώς η εταιρεία ενώ κατέγραψε κέρδη τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις,, η επίδοσή της στις πωλήσεις μεταξύ των ίδιων καταστημάτων δεν ήταν αξιόλογη.

Νωρίτερα, με οριακά κέρδη έκλεισαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Shanghai Composite να κερδίζει 0,2%.