Οριακές μεταβολές στη Wall μετά την απόφαση της Fed

Οριακές μεταβολές στη Wall μετά την απόφαση της Fed

Με οριακές μεταβολές συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια αλλά και να δώσει στίγμα για τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2018.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 24,64 μονάδες ή 0,10% και κινείται στις 25.293 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 5,12 μονάδες ή 0,09% και βρίσκεται στις 7.7694 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 5,67 μονάδες ή 0,19% και κινείται στις 2.781 μονάδες.

Στην δεύτερη αύξηση επιτοκίων μέσα στο 2018 προχώρησε όπως αναμενόταν η Fed μετά τη διήμερη συνεδρίαση της επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε το κόστος δανεισμού από 1,75% έως 2% ενώ εμφανίστηκε πιο «τολμηρή» για τις επόμενες κινήσεις της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για τις συνολικές αυξήσεις μέσα στο 2018 από τρεις σε τέσσερις.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της AT&T Inc χάνει 4% μετά την απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού που δίνει το πράσινο φως στην εξαγορά της από την Time Warner σε ένα deal που θα φτάσει 85 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, η μετοχή της 21st Century Fox κάνει άλμα 7% με την εταιρία να προχωρεί σε πώληση μερικών τίτλων προγραμμάτων, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.