Οι συνομιλίες στην Κορέα δίνουν ώθηση στη Wall

Οι συνομιλίες στην Κορέα δίνουν ώθηση στη Wall

Με μικρές μεταβολές ξεκίνησαν τη συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τις συνομιλίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας που μπορεί να οδηγήσουν στην πρώτη σύνοδο κορυφής για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι έχει ανοίξει και ο δίαυλος επικοινωνίας ΗΠΑ-Β. Κορέας.

Παράλληλα, θετική ώθηση δίνει στη Wall η σθεναρή αντίσταση που προβάλλουν ακόμα και οι Ρεπουμπλικάνοι στις προθέσεις του Donald Trump να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές των ΗΠΑ σε χάλυβα και αλουμίνιο.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 9,18 μονάδες ή 0,03% και κινείται στις 24.877 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 91,10 μονάδων ή 1,29% και κινείται στις 7.351 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 1,16 μονάδες ή 0,05% στις 2.722 μονάδες.

Πρόθυμος να εγκαταλείψει το πυρηνικό πρόγραμμα εμφανίστηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-un, ο οποίος φέρεται να δήλωσε σε Νοτιοκορεάτη αξιωματούχο πως η χώρα του «δεν έχει λόγο να έχει πυρηνικά εφόσον είναι εγγυημένη η ασφάλειά της».

Μια 10μελής αποστολή από Νοτιοκορεάτες ταξίδεψε στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ και τις ΗΠΑ «να τα βρουν». Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι είναι ανοικτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την αποπυρηνικοποίηση και την εξομάλυνση των σχέσεων.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Paul Ryan ζήτησε χτες από την κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump να μην προχωρήσει με σχέδιο επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, δηλώνοντας ότι μπορεί να θέσει σε κινδύνους την οικονομία.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για τις συνέπειες ενός εμπορικού πολέμου και καλούμε τον Λευκό Οίκο να μην προωθήσει αυτό το σχέδιο. Ο νόμος για τη φορολογική μεταρρύθμιση έδωσε ώθηση στην οικονομία και οπωσδήποτε δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε αυτά τα κέρδη», δήλωσε μια εκπρόσωπος του Ryan.

Νωρίτερα, με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον δείκτη του Χονγκ Κονγκ Hang Seng Index να κλείνει με κέρδη ύψους 2%.