Οι παραδοσιακές αγορές στην αγκαλιά των αγορών κρυπτονομισμάτων

Οι παραδοσιακές αγορές στην αγκαλιά των αγορών κρυπτονομισμάτων

Αυτή την φορά η αγορά κρυπτονομισμάτων οδηγείται περισσότερο από τις παραδοσιακές αγορές και λιγότερο από τους ιδιώτες επενδυτές. Συλλέξαμε σχόλια και αναλύσεις της αγοράς από διάφορες εκθέσεις και reports, κάνοντας μια ανασκόπηση στο σύστημα των παραδοσιακών αγορών.

Το Crypto διαμορφώνεται ως η επενδυτική τάση των επόμενων δεκαετιών

Όλοι, από τις κυβερνήσεις, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τους μεγάλους επενδυτές έχουν στραφεί προς τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Υπολογίζεται πως το ένα τρίτο των θεσμικών επενδυτών είχε έμμεση έκθεση σε κρυπτονομίσματα, ενώ πολλοί ενίσχυσαν το portfolio τους με τα Bitcoin ETF που κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο κενό γνώσης. Ακόμα πιο εξειδικευμένες αγορές όπως Defi και τα NFT, το χάσμα είναι ακόμη μεγαλύτερο και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να κλείσει.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων θα γίνουν όλο και πιο σημαντικές στους κύκλους του tradfi.

Stablecoins και CBDCs

Ο πολλαπλασιασμός των stablecoin είναι αναπόφευκτος. Στο μέλλον, οι πληρωμές, οι διακανονισμοί και οι συναλλαγές FX θα γίνονται σε stablecoins διαφορετικών νομισμάτων.

Δύο μακροοικονομικοί παράγοντες ωθούν περισσότερους επενδυτές προς τις αγορές κρυπτονομισμάτων 

Πρώτον, η έλλειψη μεταβλητότητας ειδικά στο FX. Καθώς κάθε κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να χρηματοδοτήσει τον εαυτό της με ποσοτική χαλάρωση, υπάρχει λιγότερη ανάγκη για αξιοποίηση διασυνοριακών αγορών, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε ένα συνήθως υποτονικό περιβάλλον συναλλαγών FX.

Αυτό οδηγεί σε αγορές συναλλαγμάτων χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον, κάτι που φυσικά έχει ωθήσει τους επενδυτές προς τα εμπορεύματα και τα κρυπτονομίσματα. Ως μια αγορά με υψηλή κερδοσκοπία και μόχλευση, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλή αστάθεια στα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

Δεύτερον, υπάρχει συναίνεση ότι ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει - και ίσως να αυξηθεί. Αυτό οδηγεί τους επενδυτές να αναζητήσουν την καλύτερη αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Ως κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που κερδίζει συνεχώς νέο μερίδιο της αγοράς και με σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη προσφορά (σε πολλά κρυπτονομίσματα - αλλά προσοχή όχι σε όλα), οι αγορές ψηφιακών νομισμάτων αναδεικνύονται μεταξύ των πιο δημοφιλών.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

.