Οι νέες απειλές Τραμπ φόβισαν την Wall Street

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019, 23:35
-A +A
Οι νέες απειλές Τραμπ φόβισαν την Wall Street

Διέκοψαν το κερδοφόρο σερί τους οι βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς, μετά τη νέα απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών ύψους 300 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα εάν ο πρόεδρος Σι δεν παραστεί στην προσεχή συνεδρίαση των G20.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός Dow Jones με το καμπανάκι της λήξης υποχώρησε οριακά κατά 0,05% στις 26.048 μονάδες όπως και ο S&P 500 που έχασε μόλις 0,03% και έκλεισε στις 2.885 μονάδες. Τέλος, σχεδόν αμετάβλητος παρέμεινε ο τεχνολογικός Nasdaq που έχασε μόλις 0,6 της μονάδας ή 0,01%.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι παρότι τελικά έκλεισαν με οριακές απώλειες, οι τρεις βασικοί δείκτες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινούνταν σε θετικό έδαφος. Αφορμή για την αντιστάθμιση του αρνητικού κλίματος από τις δηλώσεις Τραμπ  στάθηκαν τα μέτρα στήριξης των κινεζικών αρχών για την εγχώρια οικονομία εν μέσω της εμπορικής διαμάχης με τις ΗΠΑ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της CVS Health Corp υποχώρησε κατά 1,9% μετά το δημοσίευμα της New York Post ότι ένας ομοσπονδιακός δικαστής ενδέχεται να ακυρώσει την εξαγορά της Aetna ύψους 69 δισ. δολαρίων που ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Αντίθετα, η μετοχή της Broadcom κέρδισε 1,17% μετά τη συμφωνία διάρκειας δύο ετών με την Apple για την παροχή εξαρτημάτων.

Νωρίτερα, με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες στην πλειοψηφία τους, διατηρώντας το θετικό μομέντουμ των τελευταίων ημερών, παρά τις δηλώσεις Τραμπ.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 19/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα