Οι «αποτυχίες» του D. Trump οδηγούν το δολάριο σε χαμηλό 4 μηνών

Οι «αποτυχίες» του D. Trump οδηγούν το δολάριο σε χαμηλό 4 μηνών

Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών υποχώρησε το δολάριο στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς η αποτυχία κατάργησης του Obamacare από τον Donald Trump δημιούργησε νέα σύννεφα στην επικρατούσα αβεβαιότητα για την ικανότητά του να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε.

Ο δείκτης ICE Dollar Index, ο οποίος μετρά τις κινήσεις του έναντι έξι αντίπαλων νομισμάτων, υποχωρεί 0,25% στα 99,13, ενώ έφθασε και στα 99,04 – το χαμηλότερο επίπεδο από το πρώτο μισό του Νοεμβρίου.

Το δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν, στα 110,35, ενώ βρέθηκε να υποχωρεί έως και 1% στα 110,24, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 22 Νοεμβρίου. 

Παράλληλα, το ευρώ ενισχύεται 0,62% έναντι του δολαρίου στα 1,0869, έχοντας αγγίξει τα 1,0849 δολάρια - το χαμηλότερο από τις 8 Δεκεμβρίου - ενώ η στερλίνα καταγράφει κέρδη 0,91% στα 1,2591 δολάρια.

«Αυτή είναι η αντίδραση της αγοράς στην αποτυχία του Donald Trump να εφαρμόσει μια από τις μεγαλύτερες προεκλογικές υποσχέσεις του», υποστήριξε ο Bart Wakabayashi της State Street.

Οι επενδυτές βλέπουν την αποτυχία της κυβέρνησης Trump να εξασφαλίσει τις ψήφους που απαιτούνταν για την έγκριση του νομοσχεδίου για την υγειονομική περίθαλψη ως «προάγγελο του τι θα έρθει», συμπλήρωσε ο B. Wakabayashi.