Οι επενδυτές στρέφoνται στο Ethereum – Τι μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα τις τιμές;

Οι επενδυτές στρέφoνται στο Ethereum – Τι μπορεί να οδηγήσει υψηλότερα τις τιμές;

To Ether ($ETH) σημειώνει νέα υψηλά την τιμή που το Bitcoin βρίσκεται στην προσπάθεια να ανακάμψει από την χειρότερη εβδομάδα που σημειώσει τους τελευταίες μήνες.

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, σημείωσε νέο υψηλό στα $1.454, σημειώνοντας αύξηση 90% σε περίοδο ενός έτους.

Παρόλο που το ράλι κατευθύνεται κυρίως από τους ιδιώτες επενδυτές, ο αριθμός των μεγάλων διευθύνσεων που κατέχουν 10.000 ή παραπάνω ΕΤΗ, σημείωσε νέο υψηλό αριθμό διευθύνσεων το τελευταίο έτος. Σύμφωνα με δεδομένα της Glassnode, 35 καινούριες διευθύνσεις δημιουργήθηκαν μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ 75 από τον Νοέμβριο.

Όπως αναφέραμε, το ράλι κινείται από ιδιώτες επενδυτές καθώς ο αριθμός των διευθύνσεων που κατέχουν έστω 0.1 ΕΤΗ σημείωσε νέο υψηλό ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των ΕΤΗ που βρίσκονται κατατεθειμένα σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, σημείωσε χαμηλό ρεκόρ, που δείχνει την τάση των επενδυτών να κρατήσουν μακροχρόνιες θέσεις στο κρυπτονόμισμα.

Ποιοι είναι οι τρεις λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν το ΕΤΗ σε νέα υψηλά

1. CME Ethereum Futures

Το Chicago Mercantile Exchange ανακοίνωσε τα σχέδια να υποστηρίξει Ethereum Futures στις 8 Φεβρουαρίου, εφόσον λάβει την άδεια από την U.S. Commodity Futures Trading Commission. Οι αγορές futures επιτρέπουν στους επενδυτές να επωφελούνται από την μεταβλητότητα της τιμής, χωρίς να αγοράσουν το ίδιο το κρυπτονόμισμα.

Τα futures θα είναι cash-settled, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για τους θεσμικούς επενδυτές, καθώς οποιαδήποτε ανταγωνιστικά προϊόντα γίνονταν settled σε ether.

2. Η αναμενόμενη υλοποίηση EIP 1559 για τα τέλη συναλλαγών

Η επιτυχία των εφαρμογών αποκεντρωμένης οικονομίας και άλλες εφαρμογές έχουν αποδείξει την επιτυχημένη ζήτηση για το ether. Προς το παρόν τα τέλη συναλλαγών διαμορφώνονται μέσω ενός συστήματος δημοπρασιών, στις οποίες οι χρήστες που προσφέρουν τα υψηλότερα τέλη συναλλαγών προωθούν γρηγορότερα τις συναλλαγές τους. Αυτό το σύστημα δημιουργεί απρόβλεπτα και συνήθως πολύ υψηλά τέλη συναλλαγών σε περίοδο υψηλής ζήτησης για συναλλαγές στο δίκτυο. Το EIP 1559 που αποτελεί πρόταση του συνιδρυτή του Ethereum Vitalik Buterin. To EIP 1559 θα έχει πολύ σημαντική επιρροή για την αξία διαπραγμάτευσης του Ether, καθώς εισάγει το θεσμό της “καταστροφής” των ether, που σημαίνει ότι τα κρυπτονομίσματα αυτά θα βρεθούν εντελώς εκτός κυκλοφορίας. Η ιδέα αυτή αποτελεί μια αποπληθωριστική πολιτική για το κρυπτονόμισμα, που υπόσχεται στους miners μεγαλύτερη αξία στα αποθεματικά της.

Ethereum 2.0

Η διαδικασία μετάβασης στην τεχνολογική αναβάθμιση του πρωτοκόλλου, θα αναβαθμίσει την πλατφόρμα δημιουργώντας μεγαλύτερη ζήτηση. Η πρώτη φάση της μετάβασης αναμένεται κατά το 2021. 

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.