Οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας «ανησυχούν» τις ευρωαγορές

Πέμπτη 09 Αυγούστου 2018, 11:29
-A +A

Με μικρές απώλειες συνεχίζουν τις σημερινές συναλλαγές οι ευρωαγορές εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας και μιας σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται αυτό το διάστημα και είναι ικανά να επηρεάσουν την πορεία των μετοχών στα ταμπλό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 χάνει 0,3% με όλους τους κλάδους που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος. Οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και αερίου σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,05% στις 12.639 μονάδες ενώ στη Γαλλία ο CAC χάνει 0,26% στις 5.487 μονάδες. Στην Βρετανία, ο FTSE υποχωρεί κατά 0,61% στις 7.729 μονάδες.

Η επιβολή πρόσθετων δασμών ύψους 16 δισ. δολαρίων από την Κίνα στα αμερικάνικα προιόντα ως απάντηση στους δασμούς που αναμένεται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στις 23 Αυγούστου αποτέλεσαν ένα ακόμα επεισόδιο στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες το τελευταίο διάστημα.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, η πολιτική δασμών στρέφεται κατά των εταιρειών καθώς αυξάνεται κατακόρυφα το κόστος παραγωγής με αποτέλεσμα να αλλοιώνονται τα οικονομικά μεγέθη τους και να αποτυπώνεται η κατάσταση αυτή στην πορεία των μετοχών τους.

Στα εταιρικά νέα, άλμα 9% σημειώνει η μετοχή της Adidas με την εταιρεία αθλητικών ειδών να ανακοινώνει καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα