Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν πληρωμές σε bitcoin

Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν πλέον να λαμβάνουν πληρωμές σε bitcoin

Οι αγορές σταθεροποιήθηκαν σε γενικές γραμμές και συγκεκριμένα οι αγορές κρυπτονομισμάτων βρέθηκαν να κινούνται ανοδικά, με την είδηση ​​πως η Evergrande πραγματοποιεί κάποιες πληρωμές κουπονιών.

Το πρωί της Τετάρτης στην Ασία, το BTC έχασε το επίπεδο υποστήριξης των $40k και διαπραγματευόταν στα χαμηλά των $39.600. Ωστόσο, η τιμή κινήθηκε με ανοδική πορεία σχετικά γρήγορα και μέχρι τώρα α διαπραγματεύεται πάνω από το επίπεδο των $42.600. 

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν επερχόμενοι bullish καταλύτες, όπως πιθανές εγκρίσεις ETF κρυπτονομισμάτων από τις ΗΠΑ και επίσης η αναβάθμιση Taproot για το δίκτυο του BTC. Ταυτόχρονα, η Fed έχει «κλωτσήσει το τενεκεδάκι» στην απόφαση για το taper, έτσι ώστε ο Νοέμβριος να παρουσιάσει κάποιο μακροοικονομικό κίνδυνο.

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα θετικά νέα από το Twitter. Οι χρήστες του Twitter με συσκευές με λειτουργικό σύστημα IOS θα μπορούν πλέον να στέλνουν και να λαμβάνουν μικροπληρωμές σε bitcoin μέσω του δικτύου Lightning. Το πρόγραμμα ονομάζεται Tips και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως σε χρήστες IOS της Apple. Οι χρήστες Android θα αποκτήσουν πρόσβαση στη λειτουργία τις επόμενες εβδομάδες.

«Οι χρήστες μας ήδη προωθούν συνδέσμους προς τα εφαρμογές άμεσων πληρωμών στα βιογραφικά τους και στους λογαριασμούς τους. Η νέα μας δυνατότητα καθιστά πιο εύκολο, προσφέροντας ένα σταθερό σημείο, ακριβώς στο προφίλ σας, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με την εφαρμογή πληρωμών, το Patreon, το Venmo και άλλες πλατφόρμες όπου οι άνθρωποι μπορούν να σας υποστηρίξουν."

Η εικασία ότι το Twitter θα ξεκινήσει τη λειτουργία ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα όταν κυκλοφόρησαν στιγμιότυπα οθόνης του IOS που έδειχναν ότι κυκλοφόρησαν σχέδια κατασκευής beta.

Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις πληρωμές bitcoin μέσω του δικτύου Lightning, ένα πρωτόκολλο πληρωμής δεύτερου επιπέδου (που στόχο έχει την ταχύτητα) γνωστό για τις χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών του. Το Twitter δεν θα εισπράξει αμοιβή για συναλλαγές που γίνονται μέσω της νέας αυτής υπηρεσίας. 

Ενώ οι προηγούμενες εικασίες περιελάμβαναν συνομιλίες για μια ανατροπή και την προσθήκη επίσης του Ethereum, η ανακοίνωση του Twitter την Πέμπτη δεν ανέφερε άλλα κρυπτονομίσματα εκτός από το bitcoin.

Το Twitter ανακοίνωσε επίσης σχέδια επέκτασης στον τομέα των NFTs και δημιουργία πλατφόρμας που επιτρέπει στους χρήστες να πιστοποιούν και να διαχειρίζονται συλλογές NFT. 

«Τα ψηφιακά νομίσματα που ενθαρρύνουν περισσότερους ανθρώπους να συμμετέχουν στην οικονομία και βοηθούν τους δημιουργούς περιεχομένου - ενώ επιτρέπουν την αποστολή χρημάτων διασυνοριακά και με όσο το δυνατόν λιγότερα εμπόδια - βοηθήστε μας να φτάσουμε εκεί», δήλωσε το Twitter. 

Ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή του κοινωνικού δικτύου, με τους επενδυτές να πιστεύουν πως θα δημιουργήσει νέες προοπτικές και πιθανούς νέους μελλοντικούς τρόπους για συνδρομητικό περιεχόμενο το επόμενο διάστημα.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.