Όγδοη ημέρα κερδών για τον Dow Jones

Όγδοη ημέρα κερδών για τον Dow Jones

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες με τον βιομηχανικό δείκτη να συμπληρώνει την όγδοη διαδοχική ημέρα κερδών, που αποτελεί το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές στα ξένα πρακτορεία, φαίνεται πως στις τάξεις των επενδυτών έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες σε πολλά μέτωπα, όπως τον πληθωρισμό, την αύξηση των επιτοκίων αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις ή τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 68,24 μονάδες ή 0,28% κλείνοντας στις 24.899 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε κέρδη 8,43 μονάδων ή 0,11% και έκλεισε στις 7.411 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη 2,41 μονάδων ή 0,09% στις 2.730 μονάδες.

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την αποφυγή ενός εμπορικού πολέμου με επιβολή δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα τους. Ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή έδωσε έναν «τόνο αισιοδοξίας» καθώς έλεγε ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Κινέζο Πρόεδρο για τις δραστηριότητες του κινεζικού κολοσσού τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ στις ΗΠΑ.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Xerox Corp έκανε βουτιά 4,31% μετά την είδηση πως δεν θα προχωρήσει η συγχώνευση με την Fujifilm Holdings Corp.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 3,02% καθώς αποχώρησε από την εταιρεία ο Μάθιου Σβαλ, ένα ανώτατο στέλεχος, και οδεύει προς την εταιρεία Waymo LLC.

Νωρίτερα, καταγράφοντας μικρές απώλειες ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις τους οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να παρουσιάζονται επιφυλακτικοί αναμένοντας τις εξελίξεις σχετικά με το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία.