Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2,6 δισ. δολαρίων

Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε μετοχές της Amazon αξίας 2,6 δισ. δολαρίων

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας 747.000 μετοχές της εταιρείας του, έναντι 2,6 δισ. δολαρίων προκειμένου να επενδύσει τα επόμενα χρόνια για την υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος της εταιρείας του Blue Origin με σκοπό την αποστολή ιδιωτών στο διάστημα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Αμερικανού μεγιστάνα και πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, σύμφωνα με το Bloomberg, δεν αιφνιδίασε την αγορά.

Η Blue Origin έχει μείνει πολύ πίσω από τη SpaceX όσον αφορά τη μάχη του διαστήματος. Η εταιρεία του Μπέζος έχασε από τη SpaceX και την United Launch Alliance (ULA) συμβάσεις με τη NASA αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που ξεκινούν το 2022. Η ULA είναι μια κοινή επιχείρηση της Boeing Co και της Lockheed Martin.

Τώρα, η Blue Origin αγωνίζεται για να κερδίσει έναν νέο διαγωνισμό απο τη SpaceX και τη Dynetics της  Leidos Holdings Inc.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον Μπέζος και τους ανθρώπους της Blue Origin, αν θέλει να καθιερωθεί ως συνεργάτης της NASA και να βάλει την εταιρεία στον δρόμο της κερδοφορίας.

 H ​​Blue Origin, με έδρα το Κεντ της Ουάσινγκτον, έχει περίπου 3.500 υπαλλήλους, με εγκαταστάσεις κατασκευής και εκτόξευσης στο Τέξας, τη Φλόριντα και την Αλαμπάμα.

Το φιλόδοξο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει την πώληση τουριστικών ταξιδιών στο διάστημα, υπηρεσίες εκτόξευσης βαρέων ανελκυστήρων για δορυφόρους και έναν εκφορτωτή  δορυφόρων εγχειρήματα τα οποία δεν είναι ακόμη πλήρως εμπορικά βιώσιμα.