Ο Τραμπ «φόβισε» τη Wall

Ο Τραμπ «φόβισε» τη Wall

Με οριακές απώλειες συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μη μπορώντας να συνεχίσουν το θετικό ξεκίνημα της εβδομάδας.

Όπως σημειώνουν οι ξένοι αναλυτές, έχουν επανέλθει στις τάξεις των επενδυτών οι ανησυχίες για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ ενόψει της συνεδρίασης των G20 που αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 138,78 μονάδες ή 0,62% στις 24.483 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 46,61 μονάδες ή 0,69% και κινείται στις 7.033 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 12,33 μονάδες ή 0,45% και κινείται στις 2.661 μονάδες.

«Μπουρλότο» στο ενδεχόμενο εξομάλυνσης των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα έβαλε ο αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ καθώς σε συνέντευξή του στην WSJ δήλωσε πως είναι «εξαιρετικά απίθανο» να δεχτεί το αίτημα του Πεκίνου να σταματήσει την αύξηση των δασμών για τα κινέζικα προϊόντα.

Η τοποθέτηση Τραμπ όπως ήταν αναμενόμενο δημιούργησε νέες αμφιβολίες σχετικά με την προοπτική αποκλιμάκωσης των σχέσεων των δύο υπερδυνάμεων σε εμπορικό επίπεδο.

Σήμερα, οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο τις δηλώσεις του Ρίτσαρντ Κλαρίντα που θεωρείται το νούμερο 2 στους αξιωματούχους της Fed και αναμένεται να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Apple χάνει 1,62% μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι μπορεί να επιβληθούν δασμοί και στα iphones που εισάγονται από την Κίνα.

Στο μεταξύ η μετοχή της United Technologies Corp χάνει 3,22% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να χωρίσει την εταιρεία σε τρία τμήματα.

Με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές που παρά το δυνατό ξεκίνημα, «πάγωσαν» από την υποχώρηση των προοπτικών για εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας.