Ο Μπάιντεν θα εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα

Ο Μπάιντεν θα εκδώσει εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα αυτή την εβδομάδα που θα σηματοδοτήσει το πρώτο βήμα προς τη ρύθμιση του τρόπου διαπραγμάτευσης των ψηφιακών νομισμάτων.

Η κίνηση έρχεται καθώς αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με τη χρήση κρυπτονομισμάτων από τη Ρωσία για να αποφύγει τον αντίκτυπο των συντριπτικών κυρώσεων ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία. Οι κυρώσεις οδήγησαν το ρούβλι σε ιστορικά χαμηλά και έκλεισαν το χρηματιστήριο της χώρας.

Το εκτελεστικό διάταγμα για τα κρυπτονομίσματα αναμένεται να εκδοθεί αυτή την εβδομάδα και ήταν στα σκαριά πολύ πριν από τον πόλεμο, σχολιάζουν στο AP άτομα με γνώση του θέματος.

Η εντολή αναμένεται να περιγράψει τι πρέπει να κάνουν οι κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Οικονομικών, για να αναπτύξουν πολιτικές και κανονισμούς για τα ψηφιακά νομίσματα. Αναμένεται να περιλαμβάνει ένα αίτημα προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να διασφαλίσει ότι οι αμερικανικοί νόμοι για τα κρυπτονομίσματα είναι ευθυγραμμισμένοι με αυτούς των συμμάχων των ΗΠΑ και θα ζητήσει από το Συμβούλιο Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - το οποίο παρακολουθεί τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ - να μελετήσει τις παράνομες χρηματοοικονομικές ανησυχίες.

Επιπλέον, θα διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας ενός νέου ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέδωσε ένα έγγραφο σχετικά με το θέμα τον Ιανουάριο, το οποίο διερευνά τους κινδύνους και τα οφέλη του ψηφιακού νομίσματος που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ.

Ανοδικά οι τιμές 

Εντωμεταξύ, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κινούνται ανοδικά με το Bitcoin να κερδίζει 8,24% στα 41.764 δολάρια, το Etherum να σημειώνει κέρδη 6,60% στα 2.731 δολάρια και το XRP κερδίζει 4,61% στα 0,75 δολάρια.

«Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε πώς λειτουργούν οι κυρώσεις και να αξιολογούμε εάν υπάρχουν ή όχι διαρροές και έχουμε τη δυνατότητα να τις αντιμετωπίσουμε. Συχνά ακούω να αναφέρονται στα κρυπτονομίσματα και αυτό είναι ένα κανάλι που πρέπει να παρακολουθήσουμε», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen την περασμένη εβδομάδα.