Ο κλάδος της ενέργειας παρασύρει σε μεγάλες απώλειες τη Wall

Ο κλάδος της ενέργειας παρασύρει σε μεγάλες απώλειες τη Wall

Μεικτά πρόσημα αυτή την ώρα στη Wall σε μια συνεδρίαση που ξεκίνησε με ισχυρές απώλειες διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες καθώς συνεχίζεται ο «κατήφορος» των τιμών του πετρελαίου και πλήττεται ο κλάδος της ενέργειας. Με το βαρέλι να πέφτει κάτω από τα 37 δολάρια, οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας καταγράφουν απώλειες με τους δείκτες να είναι στο κόκκινο από την αρχή της συνεδρίασης και τον Dow Jones να χάνει ακόμη και 200 μονάδες.

Αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow Jones χάνει 110 μονάδες (0.62 %) και βρίσκεται στις 17.621 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 8 μονάδες (0,16%) στις 5.110 μονάδες και ο S&P 500 χάνει 9 μονάδες (0,44 %) και βρίσκεται στις 2.068 μονάδες.

Τα αδύναμα εμπορικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην Κίνα θέτουν νέα ερωτηματικά σχετικά με την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης. Τα επίσημα στοιχεία έδειξαν οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα προκαλώντας ανησυχία τη ζήτηση της χώρας για πετρέλαιο πως θα αυξηθεί με βραδύτερο ρυθμό και θα επιδεινώσει την παγκόσμια πλεονασματική προσφορά.

Παράλληλα το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι νέες θέσεις Οκτωβρίου έπεσαν στις 5,38 εκατ. σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο που ήταν στις 5,53 εκατ.

Στα εταιρικά νέα, για άλλη μια μέρα η μετοχή της εταιρείας Chipotle Mexican Grill Inc. χάνει  2,38 % καθώς νέες καταγγελίες για δηλητηριάσεις μαθητών ακολούθησαν τα περιστατικά με τον ιό E. Coli που καταγράφηκαν σε διάφορες πολιτείες και συνδέονται με την αλυσίδα καταστημάτων.

Η μετοχή της Staples Inc. και της Office Depot χάνουν 6,61% και 3,40% μετά την ανακοίνωση της αμερικάνικης επιτροπής ανταγωνισμού που μπλοκάρει τη συγχώνευση των εταιρειών για αντιμονοπωλιακούς λόγους.

Η μετοχή της Toll Brothers Inc. χάνει 1,81% μετά την ανακοίνωση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο χαμηλότερων των προσδοκιών και η μετοχή της H&R Block Inc. χάνει επίσης 6,27% μετά την ανακοίνωση «αδύναμων» αποτελεσμάτων για το τρίμηνο.

Η μετοχή της Pep Boys-Manny Moe & Jack χάνει 0,37% μετά την ανακοίνωσή της ότι η Icahn Enterprises έκανε προσφορά αγοράς για 15,50 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά.