Ο «φόβος» του lockdown ρίχνει και τη Wall - Στις 850 μονάδες οι απώλειες του Dow

Ο «φόβος» του lockdown ρίχνει και τη Wall - Στις 850 μονάδες οι απώλειες του Dow

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τις συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς στις τάξεις των επενδυτών υπάρχει έκδηλη ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ευρώπη και την «απειλή» ενός δεύτερου lockdown που όπως αναφέρουν οι αναλυτές θα πλήξει την οικονομία και τις αγορές. 

Την ίδια ώρα, επενδυτές και αναλυτές παρακολουθούν μια σειρά εταιρικών νέων με κυρίαρχη την είδηση ενός σκανδάλου ξεπλύματος χρήματος με εμπλεκόμενες -σύμφωνα με δημοσιεύματα- τις τράπεζες HSBC και της Standard Chartered. 

Τα σχετικά δημοσιεύματα στο BuzzFeed και σε άλλα μέσα ενημέρωσης βασίζονται σε διαρροή αναφορών ύποπτης δραστηριότητας (SARs) που είχαν υποβάλλει οι τράπεζες και άλλες εταιρείες του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Financial Crimes Enforcement Network (FinCen) του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 850 μονάδες ή 3,08% και κινείται στις 26.806 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 1,52% ή 163 μονάδες στις 10.630 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 2,39% ή 79 μονάδες και κινείται στις 3.240 μονάδες. 

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στις ΗΠΑ πλησιάζει σήμερα τις 200.000, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με την Ινδία, τη δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία σε αριθμό κρουσμάτων.

Κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ περίπου 800 άνθρωποι χάνουν τη ζωής τους λόγω της covid-19 κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Πρόκειται για μείωση σε σχέση με τους 2.806 θανάτους που καταγράφηκαν στις 15 Απριλίου.

Την ίδια ώρα, κίνδυνος για περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως στη Μεγάλη Βρετανία αν συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού με αυτόν τον ρυθμό. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα ο αριθμός των θανάτων θα αυξάνεται γεωμετρικά, προειδοποιούν οι επιστήμονες, μεταδίδει το Reuters.

Σε άλλα εταιρικά νέα, η μετοχή της Nicola Corp χάνει 16,82% μετά την αποχώρησή του ιδρυτή της Trevor Milton.

Νωρίτερα, με μεικτές τάσεις έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ασιατικές αγορές με τον ιαπωνικο Nikkei να κερδίζει 0,18%.