ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Ο Φλ. Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει 10 δισ. ευρώ για την ιταλική Autostrade Per L' Italia

Ο Φλ. Πέρεθ της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει 10 δισ. ευρώ για την ιταλική Autostrade Per L' Italia

Ο ισπανικός κατασκευαστικός όμιλος ACS προσέγγισε την ιταλική εταιρεία Atlantia για να αγοράσει το μεγαλύτερο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων της χώρας έναντι 10 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας την προσφορά του ομίλου με επικεφαλής το κρατικό ταμείο επενδύσεων, σύμφωνα με επιστολή που επικαλείται η εφημερίδα Financial Times.

Η ACS, που διευθύνεται από έναν από τους πλουσιότερους άντρες της Ισπανίας και πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ, ελπίζει να προσθέσει την ASPI στο δίκτυο των εταιρειών που σχετίζονται με τη διαχείριση διοδίων και αυτοκινητοδρόμων.

«Δεδομένης της στενής σχέσης μας μετά την επιτυχή από κοινού απόκτηση της Abertis, η ACS παρακολουθεί την κατάσταση στην ASPI τους τελευταίους μήνες και πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της», ανάφερε ο Πέρεθ στην επιστολή του προς την Atlantia.

Η Autostrade Per L' Italia διαχειρίζεται πάνω από 3.000 χιλιόμετρα αυτοκινητοδρόμων και ελέγχεται από την Atlantia, που με τη σειρά της ανήκει στην οικογένεια Benetton.

Υπενθυμίζεται ότι ο ασκός του Αιόλου για την Autostrade άνοιξε Αύγουστο του 2018 με την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι που είχε κατασκευαστεί από τη δεκαετία του ’60 στη Γένοβα, με τραγικό απολογισμό 43 νεκρούς.

Η Atlantia αναγκάστηκε από την ιταλική κυβέρνηση να επιλέξει μεταξύ της ανάκλησης της παραχώρησης λειτουργίας των διοδίων και της πώλησης του μεριδίου της στην Autostrade, ωστόσο η αποτίμηση αποτέλεσε είναι ένα βασικό ζήτημα στο σχέδιο.

Αυτό γιατί υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με τον κίνδυνο απομείωσης της αξίας της εταιρείας οι οποίες καθυστέρησαν την κρατικοποίησή της.