Ο χρυσός πλησιάζει σε σημαντικό επίπεδο στήριξης

Ο χρυσός πλησιάζει σε σημαντικό επίπεδο στήριξης

Το πολύτιμο μέταλλο φαίνεται να έχει χάσει την λάμψη του με τους επενδυτές προσβλέπουν σε μια πιο φυσιολογική χρόνια το 2021 με την εξελίξεις στην ανάπτυξη των εμβολίων.

Μπορεί η τιμή του χρυσού να έχει υποχωρήσει, αλλά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για το χρυσό παραμένουν ευνοϊκές. Με την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η ζήτηση κοσμημάτων αναμένεται να αντισταθμίσει ορισμένες από τις αδυναμίες που προκύπτουν από την επενδυτική πλευρά. Ο πληθωρισμός αναμένεται να αυξηθεί εάν επιταχυνθεί η παγκόσμια ανάκαμψη. Αυτό θα είναι καλό νέα για τον χρυσό που είναι παραδοσιακά μια καλή αντιστάθμιση του πληθωρισμού.

Αλλά εάν η παγκόσμια οικονομία δεν ανακάμψει τόσο έντονα, τότε τα επιτόκια πιθανότατα θα παραμείνουν χαμηλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κάνοντας πάλι το χρυσό μια επενδυτική επιλογή. Έτσι, όπως κι αν τον κοιτάξουμε, η πτωτική τάση που έχουμε τώρα φαίνεται είναι περιορισμένη χρονικά.

Βραχυπρόθεσμα, το σημαντικό επίπεδο που θέλει προσοχή είναι τα 1800 $, σημαντικό επίπεδο στήριξης. Με το δολάριο να συνεχίζει να πιέζεται, είναι πιθανή μια ανάκαμψη σε αυτό το επίπεδο.

Ακόμα κι αν ο χρυσός αντιδράσει στην παραπάνω ζώνη στήριξης, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι είδαμε τα χαμηλά του. Για να συμβεί αυτό, ο χρυσός θα πρέπει να σχηματίσει υψηλότερο υψηλό από το 1880 $, το πιο πρόσφατο υψηλό του πριν από την τελευταία υποχώρηση της τιμής.