ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Ντεμπούτο με... roller coaster για το Coinbase στον Nasdaq

Ντεμπούτο με... roller coaster για το Coinbase στον Nasdaq

Εάν κάτι χαρακτήρισε την έναρξη διαπραγμάτευσης του Coinbase στο χρηματιστήριο του Nasdaq είναι η μεταβλητότητα, σε ένα από τα πιο αναμενόμενα επενδυτικά events. Το $COIN ξεκίνησε στα $381, ξεπέρασε τα $400, έπειτα η τιμή υποχώρησε στα 330 δολάρια το βράδυ της Τετάρτης. Η αρχική τιμή reference ήταν τα $250 δολάρια. Πολλοί αναλυτές θεωρούν πως η τιμή διαπραγμάτευσης θα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη, λόγω της σύνδεσης της με τις αγορές των κρυπτονομισμάτων.

Η αρχική τιμή διαπραγμάτευσης ήταν 52% αυξημένη από την τιμή reference. Η κεφαλαιοποίηση με βάση τον αριθμό των 199,2 εκατομμυρίων μετοχών είναι χαμηλότερη από την αναμενόμενη, που κατά πολλούς αναλυτές αναμενόταν να ξεπεράσει τα $100 δισ. Ο βασικός στόχος (φιλόδοξος) των περισσότερων αναλυτών ανερχόταν στα $600.

Να τονίσουμε ότι το Index τεχνολογίας κατά την ημέρα της διαπραγμάτευσης ήταν αρνητικό, σημειώνοντας πτώση 0,6%.

Σημαντική ήταν η πτώση που σημειώθηκε στα pre-IPO shares που είχε εκδόσει το ανταλλακτήριο FTX. Οι επενδυτές ήταν αρκετοί φιλόδοξοι, και τα tokens άλλαζαν χέρια στα $620, ωστόσο έπειτα ακολούθησε μια απότομη πτώση.

Το Bitcoin σημείωσε διόρθωση περίπου 2% στον απόηχο των προσδοκιών για μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση του Coinbase.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.