Νότια Κορέα: Σχέδιο ύψους 450 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής chip

Νότια Κορέα: Σχέδιο ύψους 450 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία νέων μονάδων παραγωγής chip

Η Νότια Κορέα παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο της ύψους 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να χτίσει τη «μεγαλύτερη βάση παραγωγής chip στον κόσμο» την επόμενη δεκαετία, σε μια κρίσιμη φάση για την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση σε αυτόν τον τομέα.

Η Samsung Electronics Co. και η SK Hynix Inc. θα λάβουν τη μερίδα του λέοντος των επενδύσεων για την έρευνα και την παραγωγή ημιαγωγών έως το 2030 στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου που παρουσίασε η κυβέρνηση της χώρας. Την ίδια ώρα, η Samsung αυξάνει τις δαπάνες της κατά 30% στα 151 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, ενώ η Hynix δεσμεύει 97 δισεκατομμύρια δολάρια για επέκταση σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις, πέραν του σχεδίου ύψους  106 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα νέα εργοστάσια εντός της κορεατικής επικράτειας σύμφωνα με το Bloomberg.

«Οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές πιέζουν μπροστά με τεράστιες επενδύσεις για να είναι αυτοί που θα κατακτήσουν την αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μουν Γάε-Ιν.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση της χώρας είχε παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για αυτάρκεια, παρακινώντας τους τοπικές προμηθευτές ώστε να κατασκευάσουν και να δοκιμάσουν εξελιγμένα υλικά κατασκευής τσιπ, όπως το φωτοανθεκτικό, μετά τους περυσινούς περιορισμούς από την Ιαπωνία στις εξαγωγές υλικών υψηλής τεχνολογίας.