Νέο υψηλό για το EUR/USD στο 1,2240 μετά τη FED

Νέο υψηλό για το EUR/USD στο 1,2240 μετά τη FED

Μετά το χθεσινό  1,2210, το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί η ισοτιμία από τον Απρίλιο του 2018, στηριζόμενο από της ανακοινώσεις της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Αμερικής το ευρώ πλησίασε και το επόμενο επίπεδο αντίστασης στο 1,2250 .

Oι ελπίδες για την επιτυχή εξέλιξη των συζητήσεων για το Brexit όπως και η δέσμευση της Fed να συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία με κάθε μέσο, έδωσαν ιδιαίτερα θετικό τόνο στις αγορές με συνέπεια τα νέα υψηλά για την ισοτιμία.

Ενώ η συνεχιζόμενη αισιοδοξία για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να επηρεάζει  θετικά  την ανοδική πορεία .

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης το αμερικανικό δολάριο είχε βρει κάποια στήριξη μετά την ανακοίνωση ότι ο τομέας παραγωγής και υπηρεσιών στις ΗΠΑ δείχνει σημάδια ανάκαμψης και βελτίωσης.

Η περίληψη των οικονομικών προσδοκιών από την FED  ήταν  πιο θετική από ότι περίμεναν οι αγορές, όσον αφορά την ανάπτυξη, την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό .

Το εύρος των επιτοκίων παρέμεινε αμετάβλητο όπως αναμενόταν στο 0,0-0,025%  και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην εξέλιξη του πληθωρισμού και τα στοιχήματα για το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων στο μέλλον .

Παράλληλα η Fed  δεσμεύτηκε να συνεχίσει να αγοράζει 80 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα σε τίτλους έκδοσης δημοσίου, καθώς και 40 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα σε εταιρικούς  τίτλους έως ότου«σημειωθεί σημαντική περαιτέρω πρόοδος», σχετικά με τους  στόχους απασχόλησης και σταθερότητας των τιμών.

Επόμενο επίπεδο αντίστασης το 1,2250 και 1,2300,ωενώ αντιστοίχως επίπεδα στήριξης εμφανίζονται  πλέον το 1,2200 και το 1,2120.

Αναμένοντας η ανοδική πορεία να δείξει σημάδια κόπωσης και να είναι πιθανότερο το σενάριο διορθώσεων.