Νέο ρεκόρ συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα

Νέο ρεκόρ συναλλαγών στα κρυπτονομίσματα

Όγκο συναλλαγών ρεκόρ που ξεπερνάει το $1,3 τρισ. σημειώνουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Το νέο ρεκόρ ξεπερνά το υψηλό του $1 τρισ. που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021. Τόσο τα νέα υψηλά που σημειώσαν το Bitcoin και το Ethereum κατά το 2021, αλλά και η μεγαλύτερη ρευστοποίηση θέσεων futures, συνέβαλαν στην εκτόξευση του όγκου. 

Τόσο τα νέα υψηλά που σημείωσαν το Bitcoin και το Ethereum κατά το 2021, αλλά και η μεγαλύτερη ρευστοποίηση θέσεων futures, εκτόξευσαν τον όγκο συναλλαγών.

Για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021 το Bitcoin έχασε την υποστήριξη στο επίπεδο των $50.000, και συγκεκριμένα υποχωρώντας στα $47.984 στις 23 Απριλίου.

Ωστόσο, το απόγευμα της Κυριακής η τιμή διαπραγμάτευσης επανήλθε στα $50.000+

Μαζί με την τιμή διαπραγμάτευσης, υποχώρησε η κεφαλαιοποίηση του δημοφιλέστερου ψηφιακού νομίσματος, χάνοντας το επίπεδο του $1 τρισ. αλλά και η πτώση σε επίπεδα χαμηλότερα του 50% του συνολικού πίνακα κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων σε επίπεδα που δεν έχουμε δει από το 2018.

Βασικά αίτια για αυτή την πτώση είναι η υπερμόχλευση στις αγορές futures (και φυσικά τα οφέλη από τη ρευστοποίηση αυτών των θέσεων), αυξημένη πώληση από τους επενδυτές φάλαινες (που κατέχουν περισσότερα από 1000 BTC), η πτώση του premium Kimchi (που παρατηρείται στην αγορά της Νοτίου Κορέας), αλλά και οι εξαγγελίες του Joe Biden για αναπροσαρμογή φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα από κεφαλαιακές εισροές.

Το Bitcoin σημειώνει θετικές αποδόσεις τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ αντίστοιχες διορθώσεις είχαμε δει στα bull markets του 2013 και 2017. Η ρευστοποίηση θέσεων με υψηλή μόχλευση δημιουργεί την ευκαιρία για πιο ομαλή άνοδο, και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ωστόσο, νέο υψηλό σημειώνει και το κόστος συναλλαγών στο δίκτυο του Bitcoin.

Την περασμένη τρίτη οι συναλλαγές εκτοξεύτηκαν στα $58, λίγο χαμηλότερα από το ρεκόρ των $62 που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2017. Η αύξηση της τιμής οφείλεται σε προβλήματα που σημειώθηκαν με την ενέργεια στην περιφέρεια Xinjiang στην Κίνα.

Προς το παρόν το Bitcoin σημειώνει 20% διόρθωση από το υψηλό, ενώ το Ethereum είναι κάτω 10% από το πρόσφατο υψηλό.

Τα futures του Bitcoin φαίνεται να επανέρχονται σε πιο βιώσιμα επίπεδα, με το open interest (για όλες τις θέσεις) να υποχωρούν στα επίπεδα Μαρτίου.

Οι βασικοί λόγοι που μας κάνουν αισιόδοξους για την αγορά του Bitcoin τις επόμενες ημέρες:

Οι καταθέσεις στα ανταλλακτήρια υποχωρούν, δείχνοντας πρόβλημα προσφοράς

Οι πωλήσεις από τους miners είναι σχετικά χαμηλά, υποδεικνύοντας ότι αναμένουν αύξηση πριν κλείσουν/ πωλήσουν τις θέσεις τους

Σε short-term η αγορά παραμένει bear με πιθανές διορθώσεις, και ίσως νέα διόρθωση στο επίπεδο κάτω των $50.000, ωστόσο μακροπρόθεσμα όλα τα δεδομένα είναι ισχυρά, και το BTC παραμένει ισχυρό με σημαντικά περιθώρια ανόδου.

Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.