Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με ώθηση από την Disney

Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones με ώθηση από την Disney

Ακόμα μία συνεδρίαση ήπιων μεταβολών στη Wall Street, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ και τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, κατά την οποία όμως ο βιομηχανικός δείκτης κατέγραψε ακόμα ένα νέο ιστορικό υψηλό με οδηγό τα ισχυρά κέρδη της μετοχής της Disney.

Ειδικότερα, o Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,33% και ολοκλήρωσε στο νέο ρεκόρ των 27.783 μονάδων. Παράλληλα, ο διευρυμένος S&P 500 έκλεισε στις 3,094 μονάδες με οριακή άνοδο 0,07% , ενώ οριακή πτώση ,0,05% κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq στις 8.482 μονάδες.

Θετική ώθηση στον Dow έδωσε η Disney, η οποία έθεσε χτες σε λειτουργία τη νέα της ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών streaming, με την οποία θα επιχειρήσει να ανταγωνιστεί το Netflix και είδε τη μετοχή της να πραγματοποιεί άλμα 7,6%.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας για τη νομισματική πολιτική, ενημερώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα τηρήσει στάση αναμονής μετά τις τρεις διαδοχικές μειώσεις επιτοκίων στις οποίες προχώρησε.

Όπως σημείωσε ο κ. Πάουελ, η νομισματική πολιτική είναι πιθανό να παραμείνει κατάλληλη όσο οι εισερχόμενες πληροφορίες για την οικονομία παραμένουν εναρμονισμένες σε γενικές γραμμές με την προοπτική μας για μέτρια οικονομική ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στο συμμετρικό στόχο μας στο 2%.

Παράλληλα, ΗΠΑ και Κίνα παρουσιάζονται σε διαμάχη για τους δασμούς, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ειδικότερα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι σύμφωνα με πηγές, οι ΗΠΑ εξετάζουν ακόμα το αν θα αποσύρουν τους ισχύοντες δασμούς ή στα πλαίσια της πρώτης φάσης της συμφωνίας θα ακυρώσουν μόνο εκείνους που επρόκειτο να επιβληθούν στις 15 Δεκεμβρίου.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων κατέγραψε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς ενισχύθηκε κατά 0,4% σε σχέση με τον περασμένο μήνα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο 0,3%.